Misschien wel op voorhand één van de mooiste wedstrijden die Ha-Stu ooit heeft gespeeld; de landelijke beker levert de laatste jaren structureel mooie affiches op voor de mannen uit Nijmegen. Zo kwam twee jaar geleden Swift Arnhem uit de koker en was afgelopen jaar Quintus te gast in het RSC. Dit jaar ging het NHV nog een stapje verder tijdens de loting: meervoudig landskampioen, bekerwinnaar, Champions League deelnemer en huidige topploeg in de BENE-league, KRAS/Volendam had de eer en het genoegen om in een bomvol RSC te mogen ballen tegen de Ha-Stu helden!

Zoals het echte Hastuïden betaamt werd de voorbereiding gestart met een bakkie pleur in het Sportcafé, welke genuttigd werd onder het genot van de nodige grootheidswaan en behoorlijk wat gebral over de afloop van de wedstrijd (kortste weg naar Europees handbal, per ongeluk winnen, et cetera). Diep in de pientere hoofdjes van de studenttalenten was vooraf ook wel duidelijk dat dit dweilen met de kraan open zou worden. Vechten tegen de spreekwoordelijke bierkaai. Kortom; een kansloze exercitie.

Toch begonnen de heren volle overtuiging en vol vertrouwen aan de warming-up, gesteund door de stevige deuntjes van onze eigen huis-DJ’s: Nimma Collective. De tegenstander hield er een wat rustigere warming-up aan over: beetje voetballen, beetje hobbelen en klaar is Kees. Na een ruim half uur warmlopen met een inmiddels bomvolle zaal werden de spelers één voor één opgeroepen onder luid gejuich van de Ha-Stu Hooligans. Na het begroeten en handen schudden met de Volendammers konden de scheidsrechters de wedstrijd aanfluiten en binnen no-time hing het eerste doelpunt voor Ha-Stu, gemaakt door wie anders dan Marijn, tegen de touwen; 1-0. De zaal ging uit zijn dak, alsof de volgende ronde al bereikt was, alsof de landstitel zojuist was binnengesleept. Echter, zo snel als de Nijmegenaren zelf het netje hadden laten bollen, des te sneller kegelden de gasten op identieke wijze een bal achter keeper Crazy: 1-1. Tot de stand van 3-3 bleef het gelijk (we hadden eigenlijk op dat moment de wedstrijd moeten staken), waarna de Volendammers een tandje bijschakelden in de aanval en in de dekking steviger gingen aanpakken. Vanaf dat moment liep Ha-Stu achter de feiten aan en kon men niet meer doen dan af en toe blijven scoren en zorgen dat de Palingdorp-semiprofs niet te vaak vanaf 6 meter konden aanleggen. Bij rust was het verschil dusdanig duidelijk dat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was: 8-18.

Na rust raakte bij de Nijmegenaren de pijp een beetje leeg en werd de concentratie ook steeds minder met als gevolg dat de ene na de andere snelle tegenaanval de dekking van Ha-Stu volledig uit elkaar speelde. Op dat moment besloten de gladiatoren van de Keizerstad om de doelstelling te verleggen; de grens van 40 doelpunten mocht niet bereikt worden door! Bij een aantal spelers leidde dit tot plotselinge bevliegingen in de aanval; zo pegelde Toos nog een aantal ballen (waaronder één vanaf de rechterhoek) om de oren van de keeper en maakte Marc een weergaloze schijnbeweging ten opzichte van de linkeropbouwer van Volendam die, naar het schijnt, nog steeds in het bos gezocht wordt. Uiteraard was het aantal doelpunten aan de andere kant van het veld vele malen hoger, maar dat mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk mislukte in de laatste seconden nog een magistraal vliegertje van Ha-Stu en was het einde van de wedstrijd alweer daar: 14-35. Pluspunt: geen 40 treffers tegen! Yeah, let’s go!

Na de nodige luidruchtige interactie met de tribune, een fotomomentje met de oranjehemden en aardig wat pretcilinders in de kantine na afloop zat het feestje er alweer op. Dan rest ons niets anders dan iedereen weer te bedanken voor deze fantastische avond; supporters, tribunebouwers, wedstrijdtafel, speakers, Nimma Collective, bestuur en alle andere mensen die deze wedstrijd weer hebben gemaakt tot één van de hoogtepunten in de 41-jarige geschiedenis van onze vereniging!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit