Hastu/Havana lijdt pijnlijke nederlaag

Redactie Laatste update: 18:32

De handballers van Hastu/Havana leden gisteren een gevoelige nederlaag tegen concurrent Atomium’61: 22-28. Door het verlies haakt de Nijmeegse ploeg voorlopig af in de titelstrijd. Koplopers Atomium’61, HVV’70 en Gemini hebben drie punten meer dan nummer vijf Hastu (13 om 16).

De thuisploeg, die coach Alex Plum miste door zijn vakantie naar Azië, liep vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten aan. De bezoekers uit Rotterdam grepen meteen de leiding. Bij rust was het verschil al drie goals: 8-11.

Hastu vocht zich in tweede helft nog wel terug aan de hand van Marijn Sinkeldam. Hij maakte liefst negen treffers. Daardoor kwamen de Nijmegenaren nog één keer op gelijke hoogte (14-14), maar Atomium sloeg vervolgens al snel een onoverbrugbaar gat.

Ha-Stu verliest de uitwedstrijd bij mede promovendus GHV

12 december 2016, 12:41 uur

Dit weekend stond voor het Nijmeegse combinatieteam van Ha-Stu en Havana de lastige uitwedstrijd tegen GHV uit Goirle op het programma. Lastig, want vorig seizoen werd er, een klasse lager, twee keer van deze tegenstander verloren.

Na een lekkere tas koffie en worstenbroodje bij de familie Obels begon de wedstrijd desastreus voor de Nijmegenaren. Na een paar minuten stond er al een achterstand van vijf doelpunten op het scorebord. De hele eerste helft was GHV de bovenliggende partij en bij rust was de pot eigenlijk al beslist.

In de rust werd door coach Plum duidelijk aangegeven dat iedereen eens wakker moest worden. Zijn vakantie zou klaarblijkelijk afgelast worden als er geen verandering plaats zou vinden in het Nijmeegse spel. Hoekspeler Roel Teluy vond dit blijkbaar een aantrekkelijk idee en liet na 5 seconden in de tweede helft vol overgave zijn man lopen. Alhoewel de tweede helft verder gelijk opging was het spreekwoordelijke pleit natuurlijk al lang beslecht en zouden de punten in Goirle blijven. De eindstand was 34-24.

Al met al een pot om snel te vergeten voor Ha-Stu/Havana 1. Een poging hiertoe werd bij terugkomst in Nijmegen  gedaan door het bezoeken van lokale horeca etablissementen.

 

Ha-Stu in thriller naar gelijkspel tegen HVV’70

05 december 2016, 11:45 uur

Dit weekend speelde de heren van Ha-Stu tegen de nummer twee uit de Tweede Divisie, HVV’70 uit Voorschoten. De studentenploeg stond voor aanvang van de wedstrijd zelf derde, dus het beloofde een topper te worden. Dat werd het uiteindelijk dus ook.

Na een goede warming-up en bespreking werd er geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd. Een goede start van Ha-Stu resulteerde in een redelijke voorsprong gedurende de eerste helft. De tegenstanders pakten stevig aan in de dekking en speelden een zeer degelijke wedstrijd  in de aanval. De ruststand was dan ook redelijk in evenwicht: 14-13 in Nijmeegs voordeel.

Na de thee kwamen de studenten iets minder geconcentreerd uit de kleedkamer en wist de tegenstander goed bij te blijven. Na een kwartier pakten de studenten dan toch het heft in handen en namen een voorsprong van 3 doelpunten. Maar de opponenten rechtten de rug en gingen erop en erover, resulterend in een minimale voorsprong voor de uitspelende ploeg 10 minuten voor tijd. Een laatste krachtsinspanning zorgde ervoor dat Ha-Stu tot op één doelpunt verschil (28-29) kwam en met nog één minuut te spelen in de dekking stond.

Slecht afronden van HVV’70 gaf de Nijmegenaren een laatste kans in de break. Bart Huijs werd echter onreglementair van het scoren gehouden, leidend tot een rode kaart voor een HVV’er en een  strafworp voor Ha-Stu. Marijn Sinkeldam, die alle penalties feilloos benutte en een zeer sterke wedstrijd speelde, liet deze kans niet lopen en schoot de thuisploeg vanaf zeven meter op gelijke hoogte. Eindstand: 29-29.

Na afloop overheerste de blijdschap met een gewonnen punt tegen de nummer twee, maar coach Alex Plum wist ook te relativeren: ‚we hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we hadden ons in de aanval beter kunnen belonen. Een overwinning was niet onmogelijk geweest. Desalniettemin ben ik erg trots op mijn ploeg, de vechtlust was wederom prima.‘

Momenteel staat Ha-Stu nog steeds derde in de Tweede Divisie, een prima classificering voor de gepromoveerde studenten.

 

 

Ha-Stu/Havana verslaat koploper Gemini

28 november 2016, 13:02 uur

Afgelopen weekend kwam Gemini uit Zoetermeer op bezoek bij het combinatieteam van Ha-Stu en Havana in het Universitair Sportcentrum te Nijmegen. Aangezien Gemini lijstaanvoerder is in de Tweede Divisie B was de verwachting dat het een zware opgave zou worden. Bovendien misten de Nijmegenaren een handvol spelers en begeleiding. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door coach Alex Plum op gehamerd dat deze wedstrijd in de verdediging beslist zou worden.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor de Nijmegenaren. De verdediging stond goed en succesvol aan het buffelen. Ook had de tegenstander moeite om kansen te verzilveren. Halverwege de eerste helft kroop Gemini dichterbij, met name door het afstraffen van slordig spel aan Nijmeegse zijde. Bij rust was het verschil slechts één doelpunt: 14-13.

In de rust was de boodschap van coach Plum duidelijk: verdedigend zo door blijven gaan maar de slordigheden uit de aanval achterwege laten. Dit plan werd redelijk uitgevoerd al haperde de machine toch behoorlijk in het begin van de tweede helft. Om en om werden de doelpunten gescoord en werd het duidelijk dat het nog een spannende eindfase zou worden. Waar in vorige wedstrijden dit vaak resulteerde in onrustig spel werd er nu juist heel gedisciplineerd gespeeld waardoor er een voorsprong van twee doelpunten was met nog een minuut te spelen. Ondanks een tijdstraf en penalty tegen wist Ha-Stu/Havana de marge van twee doelpunten te behouden (30-28) en kon de overwinningsworst voor de derde keer op rij uit de tas gehaald worden om het bier beter te laten smaken.

 

 

De Gelderlander, 19 oktober 2015

Nijmegen – Ha-Stu blijft bovenin meedraaien in de eerste klasse A. De Nijmeegse handbalsters wonnen gisteren de thuiswedstrijd tegen Heino/HHZD (22-19) en zijn nog ongeslagen. Behalve Hastu hebben ook E&A 2, Overwetering en Haarle nog niet verloren.

De Nijmeegse studentes en Haarle volgen op één punt van de twee koplopers, na hun gelijkspel van vorige week (29-29).

Leonieke Heskes speelde bij Hastu een sterke wedstrijd op haar nieuwe positie als middenopbouwer. Ook keeper Karin Struijs kreeg van Heldens een compliment voor haar optreden.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit