September update

September, de maand van de nieuwe gezichten, de drukte en vooral de maand van lekker handballen. De LeCo heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk nieuwe leden te werven tijdens de intro! De trainingen zijn druk bezocht en Welptember is in volle gang. Zo heeft er al een fantastische pubquiz plaats gevonden, waarbij de welpen kennis hebben vergaard over handbal, Nijmegen en de leden van Ha-Stu. Corona speelt amper een rol meer en alles gaat terug naar het ‘nieuwe’ normaal.

Het ledenweekend, waar 2 jaar lang op is gewacht, heeft eindelijk plaats kunnen vinden. Het was legendarisch! De commissie heeft zijn uiterste best gedaan om het een top weekend te maken en dit is zeker gelukt. Het spannende moordverhaal, het Gotcha spel en de teams die hebben gestreden voor de winst door verschillende challenges uit te voeren. Berry en Evelit gaven een fantastische spelshow, waar de teams flink werden uitgedaagd. Dit leverde uiteindelijk maar liefst 4 winnaars op. Natuurlijk werden de nieuwe leden uitgedaagd om het Ha-Stu lied te gaan zingen en kreeg het nieuwe (en oude) bestuur een vla douche. Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan, de biertjes hebben rijkelijk gevloeid en de nieuwe rap van het rap duo kan natuurlijk niet vergeten worden.

Eindelijk kan er ook weer lekker gehandbald worden. September staat in het teken van de selecties voor de verschillende teams. Fanatiek trainen en verschillende oefenwedstrijden.
De teams zijn gemaakt en iedereen heeft zijn plek gevonden. De competitie van onze heren 1 is al begonnen. Een betere start van het seizoen in de eerste divisie kan haast niet. 2 keer winst, een krantenartikel en toeschouwers die aanwezig mogen zijn. Dit ging gepaard met veel geschreeuw, getrommel en gezang. Het ultieme Ha-Stu gevoel. Gelukkig mogen de andere teams ook snel van start en kan er gestreden worden voor de winst.

Het einde van het bestuur is in zicht. Het nieuwe lustrum bestuur is gevormd en de commissies komen ten einde. De commissies en vrijwilligers werden bedankt via de commissiebedankdag. Een dag vol met gezelligheid, spellen en bier. Er werd gestart met beachvolleybal en de dag eindigde bij de Kluizenaar. Bedankt bestuur! De vorming van de nieuwe commissies zijn in volle gang. Verschillende commissies zoeken nog mensen, meld je vooral aan! Wie wilt er nou niet zo’n fantastisch weekend organiseren of stukjes schrijven voor de Hastueel?

Het leukste nieuws van de maand is misschien wel de enige echte Ha-Stu Cantus die er aan komt. Nog meer verbroedering, gezang en vooral heel veel bier. Er moet natuurlijk wel respect worden getoond voor het Praesidium, anders zal er op gepaste wijze gestraft worden. De welpen zijn al druk bezig met het leren van de Ha-Stu liederen. Deze kunnen geoefend worden tijdens de borrels in de Fuik! Elke eerste vrijdag van de maand vinden deze borrels plaats met verschillende spetterende acties. Een fantastisch vooruitzicht met leuke activiteiten en vooral veel handbal!